Wednesday, September 16, 2015

16 September 2015

Selamat Hari Malaysia
Semoga Malaysia sentiasa aman dan damai

Hari Malaysia = cuti am
Nama jer cuti tapi hb eza tetap kena kerja, demi negara yang tercinta so.... hajat nak berdating pun terpaksa dibatalkan. Kesian eza kan, ingat boleh ler berdua2an pi menonton wayang kat jusco tu.

Apa2 pun "Aku Anak Malaysia"


Friday, August 16, 2013

Hari Raya Aidil Fitri 1434H @ Tapah Road


Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada yang sudi mengintai.
Maaf ..... agak ketinggalan nak ucapkan selamat hari raya.
Masing2 masih dalam mood raya lagikan. Di opis eza pun masih ramai yang bercuti.
Mungkin minggu depan baru meriah. Minggu nie kan masih cuti sekolah
cuti raya + cuti sekolah, cuti sakan lah.
Bestnyer .....

Tahun nie, eza sambut hari raya di ruamah Ibu Mertuaku di Tapah Road.
Berhari raya dimana pun tidak menjadi masalah kepada eza mahu pun En Suami.
Suasanya tepat meriah.

Jom kita layan gambar kelaurga yg sempat En Suami shoot

Layannn .....













 sempat menjeling kamera lagi tu ..



En Suami bersama along

En Suami bersama anak kedua eza
sepupu eza kata rupa dia ada iras2 cam Kamal Adli
perasan lah tu ... cam Kamal Adli ler sangat

 En Suami bersama anak ketiga aka deq yah



 inilah keluarga eza

alamak! pejam mata lah pulak

cak !
cantik tak rambut kak ton?

 test! test! .... angel semua ok tak?
dah ready baru kita panggil atok n opah


eza sekeluarga bersama mak & bapa mertua serta adik2 ipar
adik ipar eza yg seorang lagi beraya di rumah mertuanya




kelauarga eza

wokay semua ........ free style
redha ajerlah dengan gelagat menantu dan anak cucu 







peace yo!

bersam suami tersayang


ini saja gambar kelauarga yang sempat dirakam
sebab ada tetamu yang memberi salam
so ....
sessi photo shoot tamat disini saja


Maaf Zahir dan Batin
dari eza sekeluarga




Wednesday, August 14, 2013

Persiapan Raya 2013


Hari ini dah masuk 7 Syawal 1434H,
pantas sungguh masa berlalu.
Rasa cam baru semalam jer dok sibuk2 mengemas dan menghias ghumah.
( hias ghumah lah sangattt.... )
Tahun nie eza rasa cam malas sikit
( tak nak mengaku sebenarnya memang betul2 malas ).
Semua aktiviti dilakukan di minit2 terakhir.
Minggu terakhir sebelum cuti beraya baru nak sibuk2.
Alhamdullilah anak2 turut membantu.
Biskut raya pun main tunjuk2 jer,
satu pun tak der 'out from my oven'.
Tak tau lah awat lah malas bebenor.
Malas dah sampai tahap gaban.
Ghasanyer gaban pun tak malas sampai tahap nie.
Sepatutnya dah 7 Syawal nie upload lah gambaq2 ghaya,
ini baru nak citer pasal persiapan ghaya,
bior betik ngah ....



Gambar nie jer yang sempat eza shoot.
Masa nie mandor (siapa lagi .....) dok tengah beri tugasan dan arahan.
Mandor pun kena singsing lengan jugak tau!
Kepada anak2 umi ...
terima kasih kerana membantu.












Wednesday, July 10, 2013

Ulangtahun HB - 10 Julai 2013







Semoga ...
Dikuatkan iman
Dikurniakan kesihatan yang baik
Dipanjangkan umur
Dimurahkan rezeki
Ditabahkan hati
dan
Diberkati Allah selalu