Thursday, December 31, 2009

Tuesday, October 20, 2009

Fikirkanlah ....

ini eza terima email dari kawan2 eza
semuanya hantar perkara yang sama
so ape kata kita kongsi bersama
Bila Allah cepat makbulkan Doamu,
Maka DIA Menyayangimu,
Bila DIA Lambat Makbulkan doamu,
Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu,
Maka Dia Merancang Sesuatu
Yang lebih Baik Untukmu.
Oleh itu,
Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH
Dalam Apa Jua Keadaan Pun...
Kerana Kasih sayang ALLAH Itu
Mendahului KemurkaanNya.

Monday, October 19, 2009

Anak Buah

berita gumbira .....
semalam ahad 18/10/2009
adik eza (deq na) selamat melahirkan anak yang ke3
baby gurl
tahniah .......
bertambah lagi anak buah eza


Thursday, October 15, 2009

Rambut Oh Rambut ....

today eza tak mau citer pasal raya
jangan risau kisah raya
tak habis download kat sini lagi
ada dua ke tiga part lagi ....
okay ini citer seminggu sebelum hari raya.
sibuk sangat anak eza nak gunting rambut
tapi dia sendiri confuse
nak gunting ke tak nak ????
nak gunting ke tak nak ????
sat kata nak gunting,...
sat lagi tak jadik pulak
jap kata nak layed rambut cam stacy
jap kat nak potong pendek dan lurus
aduhh..... fening eza,
eza kata, jaga je rambut tu, biar panjang ...
sayang jugak eza kalu dia potong pendek,
sebab anak eza ni dah bela rambut dia sejak tahun satu lagi.
rambut tu dah panjang sampai pinggang dia dah ....
akhirnya keputusan dia ......dia nak potong jugak ...
so eza bawak dia pi kedai gunting kat jusco kat ghumah eza.
sekarang nie senang aje nak gunting rambut,
masukkan aje duit dalam mesin,
pas tu dia keluarkan kad
pas tu tunggulah giliran
dalam masa dia dok gunting tu pun boleh tukar fikiran
mula-mula nak potong fesyen V
elok amoi tu dok gunting dia kata nak layed pulak
sebab kalu potong layed, rambut dari depan akan nampak pendek
dan rambut masih lagi panjang.
masalah .... masalah ....









jadik .......
inilah keputusannye ......
sukelah tu .....
perasanlah tu .....

Tuesday, October 13, 2009

Raya 2009 - Part 4

dalam perjalan balik ke kampung rumah arwah tok
di kuala sepetang yg dulunya
di kenali dengan nama port weld
gambar sepanjang jalan ke kuala sepetang




kiri kanan jalan ke kuala sepetang di temani hutan bakau
okay kita dah hampir sampai rumah arwah tok,
ini landmark untuk masuk ke kawasan rumah
dulu nie tapak kedai pak ali,
mee rebus pak ali purhhh....
tapi dah tukar pulak dengan mee udang mak jah
cam nama mak uda aje ...... ader share ke ????
pak ali dah bukak kedai dekat ngan ghumah dia
okay kita dah sampai ghumah arwah tok eza
tempat eza parking nie surau
kalu dulu masa bulan ramadhan
masa tu budak2 lagi,
kalu time nak berbukak puasa
we all siap tengok kalau ada jemaah yang berdiri kat tepi beduk tu,
we all dah standby depan hidangan
bila bunyi aje ..... ape lagi .......
tapi itu semua kenangan
ghumah arwah tok nie, masa hari raya aje berpenghuni,
mak uda anak beranak dan mak cik anak beranak
yang selalu balik memeriahkan suasana hari raya.

okay ini gambar tuah punya blog ....
buah mangga nie kalu dapat cich ngan kicap+ gula sedap jugak ....


aksi bersantai mak buah n akan buah

bila raya ...... makan n makan n makan
rezeki jangan di tolak
musuh jangan di cari



tak de sape nak snap gambar eza
semuanya asyik khusuk menjamu selera
so kite snap gambar sendiri pas tu kita download dalam blog sendiri
tak de sape nak marah ....hahaha
eza dan anak eza

nie lah kalu sesekali dapat balik kampung
panjat jangan tak panjat
ambik buah mangga tu bawak balik,
pas tu kta tumbuk sambal belacan
pas tu letak kicap ngan gula sikit
kita cicah ramai-ramai.
sakit perut tanggung sendiri
mak buyung tak sudah lagi ke ....

ape yang menarik sangat tu ... sampai tersengih tunjuk gigi
atau ada pertandingan gigi sape paling putih
hahaha
wow tangkap lentok .........

tengok tu ..... kelendar 2001
kalender ni eza yang letakkan

apa yang di bualkan dua beranak nie ???
biarlah rahsia .....

okay kita beransur dulu .....

saper tak dapat duit raya, cepat mai salam ....

mak cik ila sorang satu aje ke ?????

duit raya .... duit raya ....


Friday, October 9, 2009

Raya 2009 - Part 3

nak pi beraya qumah mak saudara
dan balik kampung rumah arwah tok di kuala sepetang



awat la tak cakap kata nak snap gambaq kalu tak boleh posing sikit

mana diaorang nie ......
buat apa lagi dalam qumah tu ..... ???

beraya di rumah mak ndak,
mak ndak masak mee ..... so apa lagi .... kita makan dulu
lupakan sebentar tentang diet and herbalife shake
rezeki jangan di tolak, pas nie boleh diet balik hehehe .....
sebelum tu beraya qumah mak lang, d qumah mak lang we all pekena laksa .....
pas tu pi pulak qumah cu, tak jauh dekat qumah mak lang aje (jimat petrol jalan kaki aje)

okay mak ndak we all dah kenyang, we all balik dulu ....
macih .....

tengok tu snap gambaq, punya lah jauh.
penat aje senyum lebar2